Ready for take-off?!

Met nog enkele dagen voor ons vertrek naar Afrika begint de spanning redelijk toe te nemen. De spullen liggen klaar, maar de vraag is of het allemaal genoeg is.

keniauganda

Nog 4 nachten slapen en dan zullen we eindelijk vertrekken voor ons avontuur van 4 maanden in Oeganda en Kenia. Na een lange voorbereiding zullen we vanaf 29 april als arts werkzaam zijn in Afrika met als doel daar een kleine en bescheiden bijdrage te leveren aan de gezondheid van de vaak arme mensen. Louisa heeft onbetaald verlof opgenomen en Chris stopt kortdurend met zijn werk als waarnemend huisarts in Leiden / Den Haag.

Het lastige bij de voorbereiding is de vraag wat je mee neemt als je 4 maanden als arts gaat werken in Afrika. Naast de standaard zaken als kleding, toiletspullen en paspoort moeten een aantal medische instrumentaria mee (bijv. stethoscoop, bloeddrukmeter, otoscoop etc). Dit alles neemt een hoop plaats in beslag, waardoor we 3x moeten nadenken voor we nog een shirtje in onze tas stoppen.

De tas van Louisa is natuurlijk al vrijwel volledig ingepakt. Chris heeft wel het één en ander bij elkaar gelegd maar zal waarschijnlijk pas de avond voor het vertrek definitief zijn tas inpakken.

We vertrekken zaterdag van Amsterdam naar Entebbe om van daaruit naar onze basis voor de komende 2 maanden, Kampala (hoofdstad van Oeganda) te reizen. Louisa zal in het lokale ziekenhuis gaan werken en Chris gaat in een kleine kliniek werken. Deze uitzending is geregeld via een Britse organisatie; Doctors For Africa (zie www.doctorsforafrica.org ).

Na de eerste 2 maanden reizen we door naar Lwanya (west Kenia) om daar 6 weken te werken op de huisartsenpost van Rotary Doctors Nederland (zie http://www.rotarydoctors.nl )

Op ons afscheidsfeestje hebben een hoop vrienden geld gegeven, waarvoor dank, om dat lokaal te kunnen besteden aan medische zorg of wat we dan ook tegenkomen, met als doel de mensen daar (voor zover mogelijk) een steuntje in de rug te geven. We zullen proberen jullie via deze site vanuit Oeganda en Kenia op de hoogte te houden.

Louisa & Chris

4 thoughts on “Ready for take-off?!

  1. Heel veel succes en plezier. Goede reis. Ik ben benieuwd naar jullie belevenissen.

  2. Wat leuk en spannend! Veel succes en plezier samen, ik wens jullie een hele fijne tijd met veel mooie/leerzame ervaringen.

Comments are closed.